EV specialist, betaalbaar onderhoud, revisie en herstel

Ook elektrische auto’s hebben onderhoud nodig, minder, maar nog steeds belangrijk voor de betrouwbaarheid. Reparaties aan de aandrijflijn zijn duur, dus voorkomen is ook hier belangrijker dan genezen.

Wij zijn in onze werkplaats volledig uitgerust om onderhoud uit te voeren, voorzien van de correcte NEN 9140 certificering, hebben toegang tot alle originele documentatie en gereedschappen, maar bieden ook de mogelijkheid tot revisie van accupakketten, het balanceren van cellen, revisie van inverters, alles om kostbare reparaties zoveel mogelijk te voorkomen.

Schrik niet van bedragen als 10.000 (minimaal!) voor een accupakket, of 8.000 voor een nieuwe inverter bij de dealer. Wij hebben de mogelijkheden en kennis om dit goedkoper te repareren.

Nu de eerste hybrides 8 jaar oud zijn stopt de garantie op de accupakketten, bij de GTE en A3 E-tron komen bijvoorbeeld vaak storingen voor op de isolatie van het hoogvoltsysteem, door indringing van vocht. Tot 8 jaar is dit garantie, maar daarna niet meer, het herstel bij de dealer kost dan 10.000 +

Wij hebben mogelijkheden om het accupakket te herstellen, of bijvoorbeeld een gebruikte te monteren die we eerst waterdicht maken. Dat scheelt behoorlijk in de kosten.

Bij foutcodes P0AA6 en / of  P0e74 (batterij isolatiefouten) is de kans hier op erg groot, neem dan contact met ons op, wij meten het door en komen met een beter betaalbaar alternatief indien gewenst.

Ons dak is voorzien van 75 zonnepanelen waarmee we duurzaam de accupakketten laden tijdens reparaties.

    Contactformulier: