Specialistisch onderhoud voor Volkswagen en Audi
Chiptuning voor bijna alle merken
Vervanging distributiekettingen en geleiders VAG V6 motoren
Vervanging distributiekettingen en geleiders VAG V6 motoren vanaf 2000,- all-in.

Bij de 3.0 en 2.7TDI, 2.4 en 3.2V6 met distributieketting (bijvoorbeeld A6 4f) is het probleem dat de ketting oprekt van de distributie. Dit zal zich meestal manifesteren als een rammelgeluid bij koude start en / of foutcodes in de motorcomputer met relatie tot nokkenasverstelfouten.

Het vervangen van de spanners aan de bovenzijde kan dan tijdelijk werken omdat je iets speling opheft waardoor de rek van ketting net niet meer tot de max. gaat. In feite is dat een lapmiddel, maar tevens de enige manier om zonder de motor of versnellingsbak te demonteren de motor tijdelijk weer stil te krijgen.

Uiteraard verandert er niets aan het feit dat de ketting opgerekt is en dit blijft doen, het geluid zal dus weer terug komen en de ketting zal uiteindelijk schade opleveren aan de motor.
Het vervangen van de beide spanners is dus een uitstel van de eigenlijke noodzakelijke reparatie namelijk: de kettingen en alle geleiders en spanners vervangen, waarvoor de motor en bak dus gescheiden moeten worden. Deze reparatie kost tijdelijk vanaf 2000,-

Enkel de spanners vervangen kan, maar geeft geen enkele garantie dat het geluid wegblijft noch voor hoe lang dat zo blijft. Onze ervaring is dat boven de 200.000km. de ketting zover opgerekt is dat enkel de spanners vervangen zinloos is / het geluid snel weer terug komt of nooit helemaal verdwijnt.

Als de ketting of een spanner breekt betekent dit het einde voor de motor, deze zal dan zeer waarschijnlijk compleet vervangen moeten worden.

De aanbieding van 2000,- is voor een A6 3.0TDI met automatische versnellingsbak. Voor de A4 A8 en Q7 liggen de prijzen iets hoger.
Bij een handgeschakelde uitvoering boven de 100.000km. is het tevens raadzaam direct de koppelingsset mee te laten vervangen, meerprijs 650,-

Stuurt u ons voor een exacte offerte een mail met uw chassisnummer.

Meer informatie/videomateriaal vindt u hier.